Pažitka
Název:

Zapečené celozrnné palačinky s listovým špenátem


Zapečené celozrnné palačinky s listovým špenátem


Ingredience:
Palačinky:
voda400 ml
celozrnná žitná jemně mletá mouka200 g
celá vejce2 ks
olej (na pánev)1 lžíce
himalájská růžová sůl špetka
Náplň:
listový špenát800 g
slanina2 balení
mozzarella1 balení
sýr Gouda1 balení
smetana na vaření1/2 kelímku
česnek3 stroužky
lahůdková cibulka1 ks
himalájská růžová sůl špetka
Postup přípravy:

Přiznám se, že jsem palačinky na slano jedla jen jednou a to v době, kdy jsem držela přísnou protikvasinkovou dietu, ale zapečené jsem nejedla nikdy a zrovna na ně jsem dostala velkou chuť.

Tyto palačinky jsou přesně ty, po kterých se může utlouct celá rodina, a u kterých budou mít všichni boule za ušima.

Listový špenát jsme měli mražený, tak jsem si ho jako první nejdříve vyndala z mrazáku, aby trochu povolil. 

Pak se pustíme do palačinek. Všechny ingredience vymícháme v řidší těsto a vytvoříme z nich přibližně 5 palačinek, které si odložíme stranou.

Povolený špenát přemístíme do hrnce a pod pokličkou přivedeme k varu. Následně z něj odlijeme přebytečnou vodu, aby hotová směs nebyla moc řídká.

Nasekáme si lahůdkovou cibulku na drobno, slaninu na kostičky a společně je osmahneme na pánvi. 

Po osmahnutí přidáme ke špenátu, do kterého prolisujeme stroužky česneku, nakrájenou mozzarellu a řádně zamícháme, aby nám vznikla hustá náplň.

No a pak už jen stačí palačinky plnit, rolovat a skládat do menší zapékací mísy. 

Naskládané palačinky zalijeme polovinou kelímku smetany na vaření a vyskládáme na ně plátky goudy. 

Pečeme na 200°C přibližně 15 - 20 minut, dokud nebude sýr krásně zlatavý.

Dobrou chuť!

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Karol Tišerová

    zavřít okno