Pažitka
Název:

Zapečené jáhlové noky s brokolicí, lososem a ricottou


Zapečené jáhlové noky s brokolicí, lososem a ricottou


Ingredience:
Ingredience:
jáhlové těsto Nominal1 balení
brokolice1 ks
losos150 g
ricotta125 g
vejce1 ks
himalájská růžová sůl špetka
Postup přípravy:

Pravidelně jsem odebírala balení zajíců v krabici z webu zajicivkrabici.cz, teď mám pár měsíců pauzu a je na čase sdělávat všechny věci, co se mi nahromadily. I když u nás už několik let polotovary nemají šanci, tak se v těch zajících kolikrát objeví zajímavá věc, za kterou je člověk časem i rád a hodí se. Poslední dobou jsem měla děsnou chuť na noky, tak jsem sáhla po balení Jáhlového těsta od Nominalu a vznikla tahle mňamina.

Brokolici omyjeme, okrájíme košťály, natrháme na drobné hlavičky a dáme jí do jemně osolené vody vařit na cca 5 minut 
Z odpočatého jáhlového těsta si vyválíme hada, kterého nakrájíme na špalíčky a dáme je do druhého hrnce s jemně osolenou vodou vařit přibližně na 5-7 minut.
Teď přijde řada na lososa, kterého si nakrájíme na drobné kousíčky. Ricottu si v menší misce smícháme s vejcem a připravíme si tak zálivku.
Jakmile jsou noky uvařené, scedíme je a vrátíme zpátky do hrnce. Jakmile je uvařená brokolice, scedíme jí a přidáme k nokům do hrnce, přidáme tam i nakrájeného lososa. Vše společně pořádně zamícháme, nasypeme do zapékací mísy a dáme péct na 200°C přibližně na 7 minut. Po uplynulých 7 minutách směs zalijeme ricottou s vejcem a dáme dopéct do zlatova ještě 15-20 minut.
Dobrou chuť!

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Karol Tišerová

    zavřít okno