Pažitka
Název:

Zapečené kuřecí maso na pórku a kmínu s rýží


Zapečené kuřecí maso na pórku a kmínu s rýží


Ingredience:
Ingredience:
kuřecí prsní řízek3 ks
pórek1 ks
šalotka1 ks
mletý kmín2 lžíce
sůl dle chuti
voda dle potřeby
hraška na zahuštění
pažitka na ozdobení
rýže dle potřeby
Postup přípravy:

Když nemam příliš času na vaření nebo potřebuji na plotně všechny hořáky sázím na rychlé snadné hop do trouby jídlo. Je nejen dietní, ale i chutné, máme ho moc rádi.

Pokrájíme si kuřecí maso na kostičky, dáme do zapékací mísy. Přidáme na kolečka pokrájený pórek, pokrájenou šalotku, kmín, osolíme, podlejeme vodou. 
Pečeme na 200°C 30 minut. Vyndáme z trouby, přidáme hrašku, zamícháme a dáme odklopené ještě krátce zapéct. 
Podáváme s rýží.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Jitka Matěchová

    zavřít okno