Pažitka
Název:

Zapečený květák s bulgurem

vegetariánský recept


Zapečený květák s bulgurem


Ingredience:
Ingredience:
bulgur250 g
květák1 ks
vejce6 ks
mléko2 dcl
pórek1/2 ks
kapie1 ks
muškátový ořech1 ks
sůl dle chuti
olej dle potřeby
Postup přípravy:

Bacily si u nás přeskakují sem a tam, a tam a zpět a začíná to být nekonečný příběh, jediná naděje, ke které se upínám- je jaro. Momentálně si usmysleli, že nejlíp jim bude v mém těle. A tak jsem hledala něco, čím zaplním žaludky svým chlapcům, ale zároveň nebudu muset trávit moc času v kuchyni. A zapékané věci jsou pro tyhle situace ideální řešení, navíc bulgur jsem měla v lednici už uvařený a jen čekal na zpracování. Vedle něj se krčil už skoro týden květák a tak vznikla tato kombinace, která je překvapivě chutná.

Bulgur si několikrát propláchneme vodou a uvaříme v dvojnásobku vody asi 15 minut. Necháme odstát pod poklicí. Květák si nakrájíme na menší růžičky a uvaříme v osolené vodě do poloměkka cca 10 minut. Na pánvi si na oleji orestujeme na drobno nakrájený pórek s kapií. Směs smícháme s bulgurem a navrstvíme do zapékací misky. Vejce si rozmícháme s mlékem a solí, cca půlkou zalijeme bulgur. Na něj navrstvíme uvařený květák, nastrouháme na něj muškátový ořech a zalijeme zbytkem vajec.
Pečeme při 180 stupních asi 30 minut.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy60 min

Autor:
Kateřina Cvrkalová

    zavřít okno