Pažitka
Název:

Zapečený květák s mrkví, cibulkou a quinou dvou barev a MAHÁ kořením

vegetariánské, bez BKM, lepku, vajec


Zapečený květák s mrkví, cibulkou a quinou dvou barev a MAHÁ kořením


Ingredience:
Ingredience:
České Ghíčko2 lžíc
MAHÁ koření1 a 1/2 lžičky
koření baby gril dle chuti
quinoa světlá30 g
quinoa červená30 g
mrkev3 ks
česnek2 - 3 stroužky
šalotka3 ks
bílá cibule1 ks
mořská sůl dle chuti
bazalka na ozdobu
menší květák1 ks
Postup přípravy:

Quinou jsme si zamilovali a nejlépe když se spojí dva druhy dohromady. V lednici zůstalo něco málo zeleniny, ale květáček jsem si šetřila právě na tuto dobrotu, chtěla jsem vyzkoušet Mahá koření a musím říct, že mě velmi překvapilo a určitě se k němu budu ráda vracet.

Očistíme, pokrájíme mrkev, květák rozeberem na růžičky a společně uvaříme v páře. Mezitím si pokrájíme cibule, orestujeme je na Ghí a během restování přidáme Mahá koření, které se tak otevře a je výraznější, lepé tak vynikne jeho chuť. Ke konci restování přidáme na jemno pokrájený česnek a krátce prohřejeme. Quinou propláchneme a dáme vařit. Po uvaření dáme quinou do zapékací mísy, přidáme orestovanou cibulku s Mahá kořením a česnekem zeleninu uvařenou v páře, přisypeme baby gril koření, dosolíme a vše společně promícháme. Přiklopíme a dáme do rozehřáté trouby na 200°C, pečeme přibližně 30 minut bez odklopení.

Podrobné info:
Počet porcí3 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Jitka Matěchová

    zavřít okno