Pažitka
Název:

Zapečený květák s quinoou, cibulkou, pórkem, mrkví, petrželí, Mahá kořením a vajíčky

vegetariánský recept


Zapečený květák s quinoou, cibulkou, pórkem, mrkví, petrželí, Mahá kořením a vajíčky


Ingredience:
Ingredience:
malý květák1 ks
světlá quinoa30 g
červená quinoa30 g
bílá cibule1 ks
šalotka1 ks
menší pórek1/4 ks
větší mrkev1 ks
petržel1/2 ks
Mahá koření1 lžička
vajíčka2 - 3 ks
sůl dle chuti
bazalka na ozdobení
Postup přípravy:

Už jsem několikrát psala, že zapečená zelenina u nás prostě frčí a kombinací je neomezené množství. Květák v kombinaci s quinoou nám moc zachutnal a hlavně když potřebujete po obědě pracovat na zahradě je to příjemné a lehké jídlo.

Květák omyjeme, rozebereme na růžičky, mrkev očistíme a rozkrájíme na kostičky, stejně tak petržel, vše uvaříme v páře, nevaříme úplně do měkka, myslíme na to, že budeme zeleninu ještě zapékat. Mezitím si orestujeme na Českém Ghíčku pokrájené cibule společně s mahá kořením a uvaříme quinou, kterou propláchneme a vaříme ve dvojnásobném množství vody.

Quinou po uvaření necháme v cedníku okapat a přidáme do zapékací mísy s ostatní zeleninou, osolíme, přiklopíme a pečeme, nakonec přidáme rozkvrdlaná osolená vajíčka a krátce zapečeme bez přiklopení.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Jitka Matěchová

    zavřít okno