Pažitka
Název:

Zapékané flíčky


Zapékané flíčky


Ingredience:
Ingredience:
flíčky nevařené250 g
kabanos300 g
cibule4 ks
smetana na vaření 12%1 kelímek
vejce3 ks
sádlo2 lžíce
plocholistá petržel1 hrst
sůl1 špetka
čerstvý pepř1 špetka
Postup přípravy:

Jídlo, které snad zná notoricky každý snad nemusím ani představovat. Taste domácí zavařené okurky a můžeme servírovat na talíř.

Fleky uvaříme dle návodu (al dente).
Na lžíci sádla osmahneme do sklovata na kostičky nakrájenou cibuli, přidáme uzeninu nakrájenou na kostičky a osmahneme. Pekáček vymažem lžící sádla, přidáme uvařené fleky, směs cibule a uzeniny a nasekanou petrželku. Oppepříme a osolíme dle chuti. Ve smetaně rozšleháme vejce a polovinou této směsi zalejeme těstoviny. Vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C a 15 minut zapékáme. Pak snížíme teplotu na 160 °C dolejeme zbytek smetanovo-vaječné směsi a zapékáme dalších cca 30 minut.
Servírujeme s čerstvým salátem a kyselou okurkou.

Dobrou chuť!

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy60 min

Autor:
Naďa Indruchová

    zavřít okno