Pažitka
Název:

Zeleninová polévka s kapáním


Zeleninová polévka s kapáním


Ingredience:
Ingredience:
mrkev2 ks
kedlubna1 ks
celer1 menší kousek
pórek1 menší kousek
mražený hrášek1 šálek
máslo2 lžíce
sůl špetka
Na kapání:
vejce1 ks
polohrubá mouka2 lžíce
sůl špetka
muškátový oříšek špetka
voda1 lžička
Postup přípravy:

Kdo má zeleninové polévky rád, musí ho tento recept potěšit. Takové polévky milují i děti, proto zeleninový bujón přidávat nemusíte. Máte-li po ruce čerstvé bylinky, bude polévka úplně dokonalá.

Na rozehřátém másle osmahneme všechnu zeleninu /vyjma hrášku/, kterou si nakrájíme na libovolné tvary.
Restujeme 5 minut, pak zalejeme vodou, osolíme a vaříme doměkka. Kdo není nepřítelem bujonů, může pro zvýraznění chuti přidat gelový zeleninový bujón.
Kapání:
Do hrníčku rozklepneme vejce, opatrně osolíme, strouhneme muškátový oříšek, přidáme mouku, vodu a vidličkou vymícháme spíše řidší těstíčko. To pak pramínkem přiléváme do vroucí polévky a vidličkou rozmícháme. Udělá to jakoby takové "cucky".
Polévku dochutíme a na závěr přidáme mražený hrášek. Pokud máme, přidáme nasekané bylinky /pažitka, libeček, petrřelka.../

Doboru chuť!

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Naďa Indruchová

    zavřít okno