Pažitka
Název:

Zeleninová rýže s kuřecím masem


Zeleninová rýže s kuřecím masem


Ingredience:
Ingredience:
mrkev1 ks
petržel1 ks
kedlubna1/2 ks
spařená cibulka1/2 ks
rýže200 ml (sklenice)
voda2 - 3 sklenice
větší kuřecí prsa2 ks
mletá paprika špetka
kmín špetka
solčanka dle chuti
bazalka dle chuti
řepkový olej1 lžíce
Postup přípravy:

Určitě to máme všechny stejně: když je nemocné dítě, udělaly bychom cokoliv, aby bylo zase zdravé a aby byl doma zase "klid a řád". Náš junior má od pondělí střevní problémy a já už třetí den řeším (mezi milionem přebalování a praní), co zase uvařit. Z výčtu "správných dietních" surovin se mi chce už brečet.
Nicméně jsem dnes uklohnila toto "obyčejné" jídlo a ač jsem si myslela, že už mi cokoliv s mrkví hodí na hlavu, neskutečně se nacpal a já taky.

Maso zlehka okořeníme paprikou, solčankou a bazalkou, vložíme do pekáčku a podlijeme vodou. Pečeme při 200stupních 30-40min podle tloušťky masa.
Na lžíci oleje zpěníme spařenou a nadrobno pokrájenou cibulku, přidáme očištěnou a nahrubou postrouhanou mrkev, petržel a kedlubnu. Zarestujeme, přisypeme propláchnutou rýži, okořeníme solčankou a kmínem a podlijeme vodou, aby se směs dusila. Za občasného míchání a případného podlévání vaříme do polozměknutí a vypaření tekutiny (cca 10-15min), poté necháme dojít pod pokličkou (cca 10-15min).

Podrobné info:
Počet porcí3 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Ivana Mařáková

    zavřít okno