Pažitka
Název:

Zeleninový koláč s tuňákem a ricottou


Zeleninový koláč s tuňákem a ricottou


Ingredience:
Ingredience:
listové těsto1 balení
tuňák (á 80 g)2 plechovky
ricotta300 g
vejce2 ks
černé olivy15 ks
fazolové lusky50 g
artyčoková srdíčka ve slaném nálevu2 ks
kapar15 ks
cherry rajčata5 ks
červená cibule1/4 ks
máslo na vymazání formy
sůl dle chuti
pepř špetka
mouka na podsypání válu
Postup přípravy:

Otevřu komoru a koukám, co jsem to zase nasyslila. Artyčoky v plechovce, fazolové lusky v plechovce, olivy, kapary, tuňák... Tohle je moje večerní mlsání. Někdo má holt dózu sušenek, já se cpu tímhle. Běžně si tyto věci střežím, protože když přijde mlsná a není co by, jsem dost nepříčetná, ale opět jsem dostala domácí listové těsto, a tak vznikl výýýýborný slaný koláč. Za těchto okolností jsem ochotná vyjednávat.... :)

Nejprve si rozehřejte troubu na 180 °C a pak se pusťte do díla. Na podmoučené ploše vyválejte listové těsto do většího rozměru, než je koláčová forma. Tu vyložte na dně pečícím papírem, okraje vymažte máslem. Plát těsta opatrně přeneste na formu, na dně ji vytvarujte a okraje nechte přes ni. Následovně smíchejte ricottu s jedním celým vejcem, rozetřete ji po dně koláče a opepřete. Pak už může začít na koláč sázet vše, co jste si připravili - slitého tuňáka bez oleje, lístky artyčokových srdíček, fazolové lusky, přepůlené olivy, kapary, cibulové kroužky, nakonec na něj "usaďte" půlky cherry rajčátek. Jakmile máte hotovo, přeložte okraje těsta přes koláč a trochu je založte dospod. To se teda teď hůř popisuje, než dělá, takže raději mrkněte na foto. Koláč ještě potřete zbylým, vidličkou rozšlehaným, vejcem a dejte péct na cca 30 minut. Opět připomínám, že záleží na Vaší troubě, takže občas koukněte, zda už nebo ještě chvíli.

Podrobné info:
Počet porcí8 porcí
Čas přípravy45 min

Autor:
Lucie Lužná

    zavřít okno