Pažitka
Název:

Zelňačka


Zelňačka


Ingredience:
Ingredience:
kysané zelí500 g
brambory4 ks
drcený kmín1 kávová lžička
uzená paprika1 sáček
mléko2 dcl
hladká mouka2 pol. lžíce
olej1 lžíce
sůl1 špetka
cukr1 špetka
Postup přípravy:

U nás doma nemáme moc rádi jakékoliv uzeniny, taková klobása je dokonce i tabu pro manžela sportovce. Jenže taková zelňačka bez klobásy?
Z mletou uzenou paprikou ani nepoznáte, že tam není. Já ji jednou koupila omylem,ale doma byla hned jasno co s ní.

Zelí scedíme a důkladně propláchneme vodou. Cibuli si nakrájíme najemno a osmahneme na oleji dozlatova. Zaprášíme mletou paprikou a kmínem, lehce opražíme a zasypeme moukou. Přidáme zelí a zalejeme 0,5 l vody.
Necháme cca 20 minut povařit.
Brambory si oloupeme a nakrájíme na kostičky,uvaříme doměkka v osolené vodě.
Polévku zjemníme mlékem, přidáme uvařené brambory a dochutíme solí a cukrem.

Dobrou chuť!

Podrobné info:
Počet porcí6 porcí
Čas přípravy45 min

Autor:
Kateřina Cvrkalová

    zavřít okno