Ingredience: | |
syrové brambory | 320 g |
kysané bílé zelí | 250 g |
vysokoprocentní šunka | 200 g |
celozrnná špaldová mouka | 80 g |
vejce | 4 ks |
česnek | 2 stroužky |
majoránka | dle chuti |
růžová himalájská sůl | dle chuti |
Naše dnešní večeře na přání tatínka. A udělala radost i těm našim dvěma vybíravým capartům.
Brambory nastrouháme najemno a vymačkáme z nich přebytečnou tekutinu.
Zelí propláchneme a taktéž ho zbavíme zbytečné vody (dle potřeby můžeme zelí překrájet na menší kousky). K bramborám a zelí přidáme vejce, mouku, koření, prolisovaný česnek a šunku posekanou na kostičky.
Vše smícháme, pokud je těsto příliš husté, naředíme ho kapkou mléka či vody.
Na nepřilnavé pánvi tvoříme placičky, které opékáme dozlatova z každé strany.
Podáváme s pořádnou porcí čerstvé zeleniny. Kdo je mlsoun, může přidat dip ze zakysané smetany.
Poznámka:
Pokud vynecháte šunku, máte bezmasé jídlo.
Špaldovou mouku lze také zaměnit za bezlepkovou variantu.
Podrobné info: