Pažitka
Název:

Zelné bramboráčky


Zelné bramboráčky


Ingredience:
Ingredience:
syrové brambory320 g
kysané bílé zelí250 g
vysokoprocentní šunka200 g
celozrnná špaldová mouka80 g
vejce4 ks
česnek2 stroužky
majoránka dle chuti
růžová himalájská sůl dle chuti
Postup přípravy:

Naše dnešní večeře na přání tatínka. A udělala radost i těm našim dvěma vybíravým capartům.

Brambory nastrouháme najemno a vymačkáme z nich přebytečnou tekutinu.

Zelí propláchneme a taktéž ho zbavíme zbytečné vody (dle potřeby můžeme zelí překrájet na menší kousky). K bramborám a zelí přidáme vejce, mouku, koření, prolisovaný česnek a šunku posekanou na kostičky. 

Vše smícháme, pokud je těsto příliš husté, naředíme ho kapkou mléka či vody. 

Na nepřilnavé pánvi tvoříme placičky, které opékáme dozlatova z každé strany.

Podáváme s pořádnou porcí čerstvé zeleniny. Kdo je mlsoun, může přidat dip ze zakysané smetany.

Poznámka: 

Pokud vynecháte šunku, máte bezmasé jídlo.

Špaldovou mouku lze také zaměnit za bezlepkovou variantu.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Ivana Mařáková

    zavřít okno