Pažitka
Název:

Zelné placky s cuketou, hraškou a pohankovou moukou

bez lepku, BKM, vajec, pro vegetariány, vegany


Zelné placky s cuketou, hraškou a pohankovou moukou


Ingredience:
Ingredience:
brambory3 ks
větší cuketa očištěná, vydlabaná1/4 ks
kysané bílé zelí Efko100 g
česnek1 stroužek
majoránka dle chuti
mandlové mléko dle potřeby
mořská sůl dle chuti
pohanková mouka dle potřeby
hraška na zahušťování1/2 lžičky
olivový olej dle potřeby
Postup přípravy:

Dnes to vypadalo, že náš malý strávníček nejedl a rozhodl se pro degustaci. Nejen, že se nacpal polévkou k prasknutí, ale rovněž jako přídavek si bužíroval na kysaném zelí, které mu zachutnalo natolik, že málem nebyl recept na zelné placky, ale bramborovo-cuketové. Po dojezení své mističky zahlásil "mami hají", uložila jsem malého jedlíka a dala se do práce.

Brambory, cuketu nastrouháme najemno, přidáme najemno nakrájené zelí, prolisovaný česnek, majoránku, sůl. Rozmícháme si hrašku s mandlovým mlékem a přidáme do směsi, promícháme a v případě potřeby zahustíme pohankovou moukou, směs důkladně zamícháme. Z připravené směsi naděláme placičky, které klademe na pečící papír, zakapeme olivový olejem a dáme péct do rozehřáté trouby na 180°C, pečeme dozlatova přibližně 30 minut.

Podrobné info:
Počet porcí8 porcí
Čas přípravy45 min

Autor:
Jitka Matěchová

    zavřít okno