Pažitka
Název:

Zelné rohlíky


Zelné rohlíky


Ingredience:
Těsto:
hladká mouka1 kg
mléko nebo dle potřeby0,25 l
olej0,25 l
droždí1 - 2 ks
sušená cibulka špetka
vejce1 ks
Náplň:
mleté míchané maso1 kg
cibule1 ks
sůl špetka
pepř špetka
chilli dle chuti
kmín špetka
červená sladká paprika špetka
kysané zelí1 kg
Postup přípravy:

Ráda s maminou měním recepty a tak jsem měnila i tento. Dá se servírovat jako oběd jen s polévkou nebo i jako pohoštění...

Na těsto si zpracujeme všechny suroviny a necháme na teplém místě asi hodinu kynout. Mezi tím si připravíme náplň (a u chladnutí hlídat aby nebylo užíráno jako u nás doma) 

Náplň: Na cibulce orestovat mleté maso lehce zasypat mletou paprikou, osolit, opepřit, přidat chilli a kmín. Vmíchat stejné množství kysaného zelí jako masa lehce podlít a podusit…Případně dochutit.

Vykynuté těsto si rozválíme a vykrajujeme tvary, které chceme ve výsledku mít. Na rohlíky trojúhelníky, kolečka na pirohy atd. Na vykrájené tvary dáme náplň a zabalíme do tvaru. Mně se asi nejvíce osvědčily rohlíky. Přeneseme na plech, potřeme rozšlehaným vejcem a sypeme kmínem, semínky nebo co má kdo rád.

Pečeme na 170 stupňů cca 30 minut.

Podrobné info:
Počet porcí10 porcí
Čas přípravy45 min

Autor:
Nikola Behenská

    zavřít okno