Pažitka
Název:

Zelný závin


Zelný závin


Ingredience:
Ingredience:
listové těsto500 g
cibule2 ks
vejce na potření1 ks
červené sterilované zelí500 g
kmín dle chuti
růžová sůl dle chuti
řepkový olej dle potřeby
Postup přípravy:

Efektní, chutné a velmi rychlé slané občerstvení, když už nevíte, čím návštěvu překvapit. Navíc tyto ingredience můžete mít doma pořád.

Na oleji dozlatova opečeme posekanou cibuli, přidáme okapané zelí, krátce orestujeme a dle chuti případně osolíme.

Listové těsto rozdělíme napůl. Každou část rozválíme na pomoučeném vále do obdélníku, doprostřed nandáme polovinu vychladlého zelí a zarolujeme. Totéž uděláme s druhou polovinou.

Obě nohavice přeneseme na plech s pečícím papírem, pomašlujeme rozšlehaným vejcem a posypeme kmínem. 

Pečeme při 180 stupních na ventilaci zhruba 20 minut do zlatohněda.

*Pokud chcete závin ještě více vyšperkovat, přidejte k zelí na kostičky nakrájenou kvalitní šunku či slaninu.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Ivana Mařáková

    zavřít okno