Pažitka
Název:

Znojemská pečeně podle Kluků v akci


Znojemská pečeně podle Kluků v akci


Ingredience:
hovězí zadní600 g
uzený špek150 g
sádlo kousek
cibule1-2 ks
hladká mouka2 lžíce
kyselá okurka4 ks
plnotučná hořčice2 lžičky
sůl špetka
pepř špetka
hovězí vývar nebo voda600 ml
Ingredience:
Postup přípravy:

Kdo by neznal znojemskou pečeni, nebo?

Maso očistíme, omyjeme, osušíme a protkneme polovinou uvedeného množství slaniny. Osolíme, opepříme a na rozpáleném sádle zprudka ze všech stran osmažíme dohněda.
Maso odložíme stranou a ve výpeku osmažíme na kostičky nakrájenou cibuli dohněda. Přidáme mouku a vymícháme tmavší jíšku. Přidáme hořčici a zalijeme vývarem nebo vodou. Vložíme maso a pod poklicí dusíme doměkka.
Já v této fázi uvrhla vše do útrob pomalého hrnce.
V rendlíku si osmahneme na kostičky nakrájený zbytek slaniny, přidáme nakrájené okurky a krátce zarestujeme. Měkké maso vyjmeme, nakrájíme na jednotlivé porce a šťávu z masa přecedíme přes jemné sítko do rendlíku se špíčkem a okurkou. Necháme krátce provařit. Dochutíme dle potřeby solí.

Podáváme s rýží nebo knedlíkem.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy60 min

Autor:
Naďa Indruchová

    zavřít okno