Vepřové ragú na kořenové zelenině, brokolici a pórku

zpět
Vepřové ragú na kořenové zelenině, brokolici a pórku
Ingredience:
vepřová plec600 gmenší brokolice1 ksolej dle potřeby
sypká paprika špetkacibule1 ksmrkev1 ks
celer1/2 kspetržel1 kspórek1/2 ks
tymián dle chutibazalka dle chutivývar dle potřeby
sůl dle chutipepř dle chuti
vepřová plec 600 g, menší brokolice 1 ks, olej dle potřeby, sypká paprika špetka, cibule 1 ks, mrkev 1 ks, celer 1/2 ks, petržel 1 ks, pórek 1/2 ks, tymián dle chuti, bazalka dle chuti, vývar dle potřeby, sůl dle chuti, pepř dle chuti

Příprava

Kombinace jakéhokoliv masa a zeleniny nikdy nezklame a moc chutná. Navíc můžete vymyslet spoustu chutných kombinací.

Maso očistíme a nakrájíme na menší kostky. V hlubší pánvi rozehřejeme trochu oleje, zpěníme na něm nakrájenou cibuli, vložíme pokrájené maso, posypané špetkou papriky, osolíme, opepříme a zprudka orestujeme. Maso přendáme na pekáček. K pokrájenému masu přidáme pórek nakrájený na nudličky, vmícháme pokrájenou a očištěnou kořenovou zeleninu, tymián, bazalku, podlijeme vývarem a dusíme v předehřáté troubě doměkka. Na konci dušení přidáme k masu růžičky omyté brokolice. Pokud máme hodně zeleniny, nezahušťujeme ničím. Podáváme s kaší, nebo s rýží, knedlíkem apod.

2017-05-02 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
masa
Druh přípravydušení
Příležitostostatní
Čas přípravy45 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI