Tažený kuřecí vývar

zpět
Tažený kuřecí vývar
Ingredience:
kuřecí křidélka a skelety dle potřebyvětší cibule1/2 kspórek1/2 ks
kořenová zelenina dle potřebypetrželka nebo pažitka dle chutismil italský dle chuti
muškátový oříšek dle chutisůl dle chuti
kuřecí křidélka a skelety dle potřeby, větší cibule 1/2 ks, pórek 1/2 ks, kořenová zelenina dle potřeby, petrželka nebo pažitka dle chuti, smil italský dle chuti, muškátový oříšek dle chuti, sůl dle chuti

Příprava

Hodně z vás se mě ptá na vývary. Já miluju kuřecí. Je jemný a se zeleninkou úžasně barevný a chutný. A bolí vás v krku, nebo se cítíte unavení? Věřte, že vývar vás nakopne.

Kuřecí křidélka a skelety opláchneme a dáme do hrnce, přidáme rozpůlenou cibuli, zalijeme studenou vodou, osolíme a opepříme. Necháme pomalu vařit, dokud maso nezměkne (asi tak 2 hodiny). Potom vývar přecedíme, z křidélek a skeletu obereme maso a vývar dále necháme vařit. Nakrájíme na kostičky kořenovou zeleninu a dáme do vývaru. Později přidáme trochu pokrájeného pórku. Když je zelenina měkká, můžeme přidat nasekanou petrželku nebo pažitku. Pak vrátíme zpět obrané maso. Aby nebyl vývar zakalený, uvaříme si zvlášť nudličky nebo knedlíčky a ty nakonec přidáme do již uvařené polévky.

VENDY TIP!

Já přidávám nejen do této polévky snítku skvělé bylinky, která se jmenuje Smil italský (říká se jí také přírodní Maggi). Vždy zvýrazní chuť polévky a celkově ji dochutí.

2016-02-22 Polévky

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI