Bánh Mí: bageta v asijském stylu zpět

Ingredience:
frncouzská bageta2 ksvětší kuřecí prso1 ksmrkev2 ks
petržel1 ksokurka dle potřebysůl dle chuti
pepř špetkačesnek dle chutičerstvý zázvor dle chuti
čerstvý koriandr dle chutimed dle chutisojová omáčka dle chuti
ústřicová omáčka dle chutimajonéza dle chuti
frncouzská bageta 2 ks, větší kuřecí prso 1 ks, mrkev 2 ks, petržel 1 ks, okurka dle potřeby, sůl dle chuti, pepř špetka, česnek dle chuti, čerstvý zázvor dle chuti, čerstvý koriandr dle chuti, med dle chuti, sojová omáčka dle chuti, ústřicová omáčka dle chuti, majonéza dle chuti

Příprava

V poslední době jezdím do Prahy celkem často a vždy když se tam objevím, nezapomenu se zastavit v asijském bistru Bánh Mi makers.
Do prahy je to ale celkem daleko a nemůžu tam za úžasnými bagetami jezdit tak často jak bych chtěla, proto jsem se rozhodla udělat si je i doma.
Bánh Mí je jedno z vietnamských moderních jídel, které tam dnes najdete na každém rohu. Chutě a ingredience se všude liší a je jen na Vás, který stánek s bagetami bude pro vás ten pravý.
V Bánh Mí nejčastěji najdeme vepřové nebo kuřecí maso, ale pro vegetariány je i velice oblíbená forma s tofu s hromadou zeleniny, koření a bylinkami.
Pokud byste chtěli ochutnat pravou chuť Asie můžete zajít do dříve zmíněného bistra Bánh Mí makers a nebo jít jednou za rok na úžasný festival Ochutnej Vietnam v Praze.

  1. Mrkev a petržel očistíme nakrájíme na tenké hranolky. V menší pánvi rozehřejeme lžící olivového oleje a mrkev s petrželí rychle orestujeme. Přidáme sůl a pepř a čekáme dokud zelenina nezezlátne ( měla by být měkká, ale stále trochu křupavá).
  2. Kuřecí maso osolíme a uvaříme ve vodě. Mezitím si v druhé pánvi orestujeme 1 cm čerstvého zázvoru a na plátky nakrájené 2 stroužky česneku. Uvařené maso nakrájíme na kostičky a vhodíme na pánev k zázvoru a česneku. Přidáme 1 lžíci medu, sojové omáčky a ústřicové omáčky, podle potřeby dosolíme a trochu opepříme. 
  3. Bagety rozřízneme a pomažeme majonézou. Dáme do ní na kolečka nakrájenou čerstvou okurku, kuřecí maso, mrkev s petrželkou a nakonec čerstvý koriandr. 
2015-12-17 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptzahraníční kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravyvaření
Příležitostpiknik
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI