Nakládaný hermelín zpět

Ingredience:
hermelín6 kscibule2 ksnové koření8 kuliček
bobkový list6 kscelý pepř10 kuličekolej1 l
chilli paprička dle chuti
Pasta:
česnek4 stroužkyčervená paprika1 lžičkasůl1/2 lžičky
pepř špetka
hermelín 6 ks, cibule 2 ks, nové koření 8 kuliček, bobkový list 6 ks, celý pepř 10 kuliček, olej 1 l, chilli paprička dle chuti, česnek 4 stroužky, červená paprika 1 lžička, sůl 1/2 lžičky, pepř špetka

Příprava

Hurá, podzim! Doba teplých šál, horkých čajů, přečtených knih a nakládaných dobrot.

Ne, že bych už se podzimu nemohla dočkat, léto a teplo bylo super, ale podzim mi nevadí, a dokážu si ho užít právě díky všemu, co přináší.

Kromě pickles, zelí nebo utopenců nemůže naši nakládací sezónu minout naložený hermelín. Recept mám od místního nadšence, který hermelín nakládal a dodával do jedné hospůdky, kam jsme na něj vždycky chodili. Nejlepší z hermelínů byl vždycky ten poslední, co zůstal úplně na dně sklenice a na talíři se málem roztekl.

Hermelíny rozřízni podél a jednu stranu namaž pastou, kterou připrav z utřeného česneku a všech ostatních ingrediencí na pastu, vlož kolečko cibule, přilož druhou půlku a spoj párátkem. Takto připravené hermelíny vkládej do připravené nádoby, prokládej cibulí, posyp kořením a zalij olejem. Pokud chceš, přidej chilli papričku.

Hermelín nejlíp chutná s čerstvým chlebem a červeným zelím.

2018-10-08 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
6
 porcí
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravyostatní
Příležitostpiknik
Čas přípravy15 min
Nápojpivo
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI