Pažitka
Název:

"Dršťková" polévka z růžovek


"Dršťková" polévka z růžovek


Ingredience:
Ingredience:
oloupané klobouky růžovek dle potřeby
větší cibule1 ks
sádlo dle potřeby
hladká mouka3 lžíce
sladká a pálivá paprika1 lžíce
drcený kmín špetka
majoránka dle chuti
čerstvě mletý pepř dle chuti
česnek3 - 4 stroužky
vývar1,5 l
sůl dle chuti
Postup přípravy:

Dneska recept přímo z lesa. Tuhle polévku určitě spousta z vás zná, dělává se i z hlívy, z které je taky skvělá. Letos rostou růžovky, jak se říká, jako houby po dešti. No, ono to tak vlastně je. Počasí na houby jako dělané. Jsou jich plné lesy. Jenom pozor, nezaměnit za muchomůrku šedivku (i když ta není jedovatá, ale není prý příliš chutná) nebo jinou jedovatou muchomůrku!

Na sádle orestujeme cibuli, vmícháme mouku a upražíme jíšku. Přisypeme papriky, promícháme a zalijeme chladným vývarem. Jíšku dobře rozmícháme a necháme 15 minut provářet. Pak vhodíme nakrájené houby, kmín, sůl a pepř a vaříme dalších 10 minut. Nakonec přidáme rozemnutou majoránku, pokud máte čerstvou, posekejte ji, a rozdrcené stroužky česneku. Vaříme už jen posledních 5 minut. 

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Andrea Motlíková

    zavřít okno