Pažitka
Název:

"Humrová" pomazánka


"Humrová" pomazánka


Ingredience:
Ingredience:
surimi tyčinky (krevety)250 g
nakládaný celer340 g
majonéza4 velké lžíce
citronová šťáva dle chuti
sůl dle chuti
Postup přípravy:

Řízky, salát, cukroví...to všechno patří k Vánocům stejně, jako u nás "humrový" chlebíčky. Ty nejlepší dělají v Lahůdky Zlatý Kříž v Jungmannově ulici, v Praze! Říkají jim "krabí", stejně jako té pomazánce, kterou si tam můžete taky koupit. No a jelikož se vždycky, když mi něco moc chutná, snažim trefit doma tu stejnou chuť, povedlo se mi úspěšně napodobit i tuhle oblíbenou chlebíčkovku. Budete se divit, jak je to snadný! Jaký chlebíčky děláte vy?

Tyčinky nasekáme na malinkatý kousíčky (používám na to nádobku s nožema a rukojeť tyčovýho mixéru). Dáme do mísy. Stejně nasekáme i kostičky sterilovanýho celeru. Přidáme majonézu a důkladně vše spojíme dohromady. Dochutíme solí a citronovou šťávou. Hotovo za pár minut. Už stačí jen dobrá veka a slabej plátek citrónu na ozdobu.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy10 min

Autor:
Mona Jaoua

    zavřít okno