Pažitka
Název:

"Voňavá" pečená červená řepa

vegetariánský recept


"Voňavá" pečená červená řepa


Ingredience:
Ingredience.
velká řepa nebo 2 střední1 ks
česnek4 stroužky
šalotka1 ks
tymián a rozmarýn pár snítek
citronový olivový olej4 lžíce
balsamicový ocet2 lžíce
římský kmín špetka
sůl špetka
drcený barevný pepř špetka
Postup přípravy:

Tento recept je inspirovaný Jamie Oliverem. Příjemná rychlá večeře, voňavá a výživná. Jak by taky ne, když řepa obsahuje plno zdravých věcí, mimo jiné je dobrá proti osteoporóze, arterioskleróze a vůbec podporuje tvorbu krvinek.

Troubu předehřejeme na 200 stupňů. Do zapékací misky dáme alobal a nakrájíme do ní oloupanou červenou řepu na větší kousky. Semínka římského kmínu krátce prohřejeme na trošce oleje, až se rozvoní a začnou na pánvi "poskakovat" přihodíme cibuli, nakrájenou na osminky a stroužky česneku jen tak rozdrcené. Řepu okořeníme solí a pepřem, zakápneme balsamicem a zalijeme olejem s kmínem, cibulí a česnekem. Pečeme v rozehřáté troubě asi 1 hodinu. Dle potřeby na talíři dochutíme řepu solí a barevným pepřem a podávat můžeme třeba s polníčkem, cizrnou nebo jen tak....

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy90 min

Autor:
Milena Jandusová

    zavřít okno