

| Ingredience: | |
| seitan speciál | 20 dkg |
| cibule | 10 g |
| stroužek česneku | 5 ks |
| rajčata | 1 plechovka |
| paprika mletá uzená | 1 lžička |
| koření na zvěřinu | 2 lžičky |
| jalovec | 3 kuličky |
| bobkový list | |
| nové koření | 2 kuličky |
| červené víno | 50 ml |
| sůl | špetka |
| pepř | špetka |
| zeleninový vývar | 0,5 l |
Neděle, to by se hodilo k obědu uvařit něco extra. Když jsem byla malá, tak v neděli prostě k obědu muselo být maso - svíčková, řízky, kuře, španělský ptáček, apod. Maso mi nechybí, ale dostala jsem chuť na nějakou "klasiku" a proto se přítel rozhodl uvařit zvěřinový guláš. Nebojte, nezačali jsme jíst maso, jen jsme zvěřinu nahradili Seitanem speciál a výsledek nás očaroval. Snad i lepší než se zvěřinou.
V dubnu chce přítel guláš otestovat na svých kamarádech, masožravcích, kdy jim ho chce uvařit na rozlučku se svobodou, tak jsem zvědavá, zda někdo z nich uhádne o jaké "maso" se jedná.
Na trošce oleje opečte pořádně cibulku (na guláš má být pěkně tmavá), poté přisypte seitan a lehce orestujte, osolte, přidejte koření, česnek, rajčata a trochu vývaru. Povařte zhruba 15 - 20 minut, zahustěte jíškou (nemusí být) a podávejte s čerstvým chlebem.
Dobrou chuť!