

| Ingredience: | |
| menší lilek | 2 ks |
| olivový olej | 2 pol. lžíce |
| bílý jogurt / zakysaná smetana | 150 g |
| citrón (šťáva) | 1/2 ks |
| stroužek česneku | 3-4 ks |
| bazalka | hrstka |
| sůl | špetka |
| čerstvý pepř | špetka |
| Doporučuji: | |
| plísňový sýr | dle chuti |
Postup je tak jednoduchý, že si vůbec nemusíte lámat hlavu se složitostí. Bojím se, že se vejde vlastně do dvou vět.
Plátky omytého lilku osolíme a opepříme a necháme na cca 10 minut vypotit. Potřeme olejem a z obou stran opečeme na pánvi (nejlépe grilovací pánvi). Necháme lehce zchladnout a přelijeme jogurtem nebo zakysanou smetanou s česnekem, šťávou z citronu a nasekanou čerstvou bazalkou.
Omáčku či chcete-li dip, nechte klidně chvíli uležet, aby se chutě spojily.