Pažitka
Název:

Mrkvový krém


Mrkvový krém


Ingredience:
Ingredience:
vývar (hovězí, vepřový, kuřecí, krůtí)750 ml
oškrábaná a na kolečka nakrájená mrkev500 g
střední cibule nakrájená na jemno1 ks
sladká paprika1 lžička
bezlaktózová smetana200 ml
petrželka na ozdobení
sůl dle chuti
Postup přípravy:

Dnes bych ráda představila svou nově oblíbenou polévku, která je velmi rychlá a zdravá. Máte doma malé děti? Pro ně bude také naprosto ideální. Jedná se o jemný mrkvový krém, který je především bezlepkový a já do něj používám i bezlaktózovou smetanu.

Ve středním hrnci přiveďte do varu vývar a přidejte do něj mrkev, cibuli a sladkou papriku. Pozvolna promíchejte a nechte vařit cca 20 – 30 minut, dokud mrkev dostatečně nezměkne.

Když je mrkev dostatečně povařená, tyčovým mixérem celou směs rozmixujte dokud z ní nebude jemné pyré. Dále vmíchejte cca 150 ml smetany. Zbytek si nechte na závěrečné ozdobení talířů.

Poté vraťte hrnec na plotýnku a nechte ještě chviličku povařit cca 3 minutky. Během této doby polévku ochutnejte a popřípadě dosolte.

Mrkvový krém podávejte ozdobený petrželkou a trochou smetany.

Přeji všem dobrou chuť!

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Alena Urbanová

    zavřít okno