Pažitka
Název:

Brokolicová s mrkví, pažitkou a lučinou


Brokolicová s mrkví, pažitkou a lučinou


Ingredience:
Ingredience:
větší brokolice1/2 ks
mrkev3 ks
pažitka hrst
lučina nebo žervé100 g
vývarcca 1 l
sůl dle chuti
Postup přípravy:

Můj táta mi vždy vštěpoval, že polévka je grunt, a kdo ji nejí, bude špunt. Nevím, co je na tom pravdy. Polévek jsem snědla za svůj dosavadní život hektolitry a pořád mám něco málo přes metr padesát. Ale vím, že polévky skvěle doplní pitný režim u našeho juniora. Vařím je hlavně na večeři a stále vymýšlím nové kombinace, aby se jim nepřejedli.

Brokolici rozebereme na růžičky a umyjeme, mrkev oloupeme a nakrájíme na větší kusy. Dáme do hrnce, zalijeme vývarem a vaříme do změknutí asi 10min. Poté přidáme pažitku, čerstvý sýr a vše rozmixujeme na jemný krém. Můžeme popř. dosolit.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy15 min

Autor:
Ivana Mařáková

    zavřít okno