Ingredience: | |
větší brokolice | 1/2 ks |
mrkev | 3 ks |
pažitka | hrst |
lučina nebo žervé | 100 g |
vývar | cca 1 l |
sůl | dle chuti |
Můj táta mi vždy vštěpoval, že polévka je grunt, a kdo ji nejí, bude špunt. Nevím, co je na tom pravdy. Polévek jsem snědla za svůj dosavadní život hektolitry a pořád mám něco málo přes metr padesát. Ale vím, že polévky skvěle doplní pitný režim u našeho juniora. Vařím je hlavně na večeři a stále vymýšlím nové kombinace, aby se jim nepřejedli.
Brokolici rozebereme na růžičky a umyjeme, mrkev oloupeme a nakrájíme na větší kusy. Dáme do hrnce, zalijeme vývarem a vaříme do změknutí asi 10min. Poté přidáme pažitku, čerstvý sýr a vše rozmixujeme na jemný krém. Můžeme popř. dosolit.
Podrobné info: