

| Ingredience: | |
| olej | 1 lžíce |
| kuřecí paličky (spodní stehna) | 7 ks |
| velká cibule | 1 ks |
| česnek | 8 stroužků |
| oloupaný zázvor | 4 cm |
| sladká brambora (batát) | 1 ks |
| loupaná rajčata (3 velká rajčata) | 450 g |
| kuřecí vývar | 1,5 l |
| burákové máslo | 350 g |
| sůl | dle chuti |
| pepř | špetka |
| sušený mletý koriand | špetka |
| chilli | dle chuti |
Tuto typickou africkou polévku prý kdysi uvařil ghanský student na studijním pobytu v USA svým americkým přátelům. Co je na tom pravdy nevím. Nejsem ani z Ghany, ani z USA. Já jsem na tuto polévku poprvé narazila v polední nabídce jednoho olomouckého bistra. Pravidelně se tam opakuje, nicméně se mi ještě nikdy nepovedlo být v pravý čas na pravém místě. A tak jsem si tuto africkou zajímavost našla sama...a vyzkoušela. Příprava byla zdlouhavá, výsledek fenomenální.