Pažitka
Název:

Agarový dezert s mandlovým mlékem a třešněmi


Agarový dezert s mandlovým mlékem a třešněmi


Ingredience:
Ingredience:
agarová tyčinka country life1 ks
voda220 ml
třešně130 g
mandlové mléko200 ml
plátky na ozdobení
Vivani hot chocolate na ozdobení
Postup přípravy:

Co dnes na svačinku? To byla otázka, která mi běhala hlavou. V mrazáku hory třešní, které bylo třeba zužitkovat a výsledek? Dostalo se mi velké odměny v podobě prázdného pohárku a pomlaskávání se slovy "mami mňááám" a to jsou chvíle, které každou mámu moc potěší.

Agarovou tyčinku namočíme na 15 minut do vody. Následně povaříme do rozpuštění agarové tyčinky, za stálého míchání metličkou. Po rozvaření tyčinky přilijeme mandlové mléko a rozmixované třešně, společně promícháme a naplníme do pohárků, ozdobíme plátky mandlí a strouhanou čokoládou.

Agar chladnutím tuhne, já dala vychladit do lednice.

V případě potřeby můžeme dosladit ovocem - přidat banán, hrušku...Já ozdobila strouhanou čokoládou a plátky mandlí.

Podrobné info:
Počet porcí3 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Jitka Matěchová

    zavřít okno