Název:Alsaský slaný koláč
Ingredience:
Ingredience: |
křehké těsto na koláč | 1 ks |
creme fraiche | 100 g |
anglická slanina | 100 g |
jarní cibulka | 3 ks |
sůl | dle chuti |
čerstvě namletý pepř | dle chuti |
Postup přípravy:Před nedávnem jsem navštívila kurz grilování se značkou Weber, kde nás šéfkuchař naučil právě tento koláč. Já jsem si recept trochu upravila a sepsala ho pro vás.
- Těsto rozbalte z obalu a položte i s pečícím papírem na plech.
- Pomažte ho creme fraiche (pokud neseženete creme fraiche, můžete nahradit 30% zakysanou smetanou). Namažte těsto důkladně až do krajů.
- Slaninu nakrájejte na kostičky a nasypte rovnoměrně na koláč.
- Jarní cibulku nakrájejte na kolečka a opět rovnoměrně rozprostřete na těsto.
- Nakonec koláč osolte a opepřete podle vlastní chuti.
- Pečte na 170 stupňů do zezlátnutí okrajů (cca 25-30 minut).
Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy30 min
Autor:
zavřít okno