Pažitka
Název:

Alsaský slaný koláč


Alsaský slaný koláč


Ingredience:
Ingredience:
křehké těsto na koláč1 ks
creme fraiche100 g
anglická slanina100 g
jarní cibulka3 ks
sůl dle chuti
čerstvě namletý pepř dle chuti
Postup přípravy:

Před nedávnem jsem navštívila kurz grilování se značkou Weber, kde nás šéfkuchař naučil právě tento koláč. Já jsem si recept trochu upravila a sepsala ho pro vás.

  1. Těsto rozbalte z obalu a položte i s pečícím papírem na plech.
  2. Pomažte ho creme fraiche (pokud neseženete creme fraiche, můžete nahradit 30% zakysanou smetanou). Namažte těsto důkladně až do krajů.
  3. Slaninu nakrájejte na kostičky a nasypte rovnoměrně na koláč.
  4. Jarní cibulku nakrájejte na kolečka a opět rovnoměrně rozprostřete na těsto.
  5. Nakonec koláč osolte a opepřete podle vlastní chuti.
  6. Pečte na 170 stupňů do zezlátnutí okrajů (cca 25-30 minut).
Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Romana Böhmová

    zavřít okno