Pažitka
Název:

Amarantový dezert s mangem, hroznem a mandarinkovou šťávou


Amarantový dezert s mangem, hroznem a mandarinkovou šťávou


Ingredience:
Ingredience:
mango kent1/2 ks
amarantové vločky50 g
mandarinková šťáva dle chuti
hroznové víno50 g
mandlové mléko150 ml
skořice1/4 lžičky
hroznové víno na ozdobení
Postup přípravy:

Mango jsem chtěla už delší dobu vyzkoušet, ale vždy jsem ho nechala v regále. Manžel mi jej přivezl se závozem čerstvé zeleniny. Chodila jsem kolem něj pár dní a přemýšlela, co z něj vykouzlím. Ráno manžel odšťavňoval mandarinky pro našeho čmeláčka a mně už to bylo jasné.

Amarantové vločky zalijeme mandlovým mlékem, mírně prohřejeme se skořicí, nevaříme, přiklopíme poklicí. Připravíme si ovoce, oloupeme si mango, nakrájíme hroznové víno, společně rozmixujeme. Přidáme čerstvou šťávu z mandarinek dle chuti, já dala 30ml. Na dno poháru dáme amarantové vločky, následně přidáme mandarinkovou šťávu a jako poslední vrstvu směs manga a hroznového vína, ozdobíme hroznovým vínem.

Amarantové vločky hodně sají, záleží, jakou konzistenci požadujeme, pokud řidší dáme více mandlového mléka.

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy20 min

Autor:
Jitka Matěchová

    zavřít okno