Pažitka
Název:

Amarantový dezert s meruňkovým šmakounem, skořicí a ovocem


Amarantový dezert s meruňkovým šmakounem, skořicí a ovocem


Ingredience:
Ingredience:
amarant80 g
meruňky (mražené)160 g
hruška1 ks
banán1 ks
meruňkový šmakoun50 g
skořice dle chuti
hroznové víno na ozdobení
voda dle potřeby
Postup přípravy:

Meruňky mám stále v dostatečné zásobě a ochucené šmakouny mě začínají velmi bavit. Dnes jsem si pohrála a přidala meruňkového šmakouna do dezertu a náš malý šmakounek si moc pomlaskával.

Amarant propláchneme, zalijeme vodou, přidáme skořici, přivedeme k varu a stáhneme na mírný plamen, přiklopíme a vaříme za občasného míchání přibližně 20 minut, snažíme se vyvařit co nejvíce vody, amarant je zapotřebí hlídat, aby se nepřichytil. Když máme amarant uvařený, přidáme meruňky, já měla mražené, přidala jsem je nakonec, mírně prohřála, když už byl amarant odstavený z plotny. Po vychladnutí jsem přidala nastrouhanou hrušku, nakrájený banán a vše společně rozmixovala, naplnila do pohárků a ozdobila hroznovým vínem.

Tento dezert můžete připravit klidně s kulatozrnnou, rýží, jáhličkami, quinoou a zvolit různé chuťové variace ovoce a ochucených šmakounů.

Podrobné info:
Počet porcí3 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Jitka Matěchová

    zavřít okno