

| Ingredience: | |
| Amarant | 60 g |
| jablko | 1 - 2 ks |
| mletá skořice | dle chuti |
| jablko | na ozdobení |
| voda | dle potřeby |
Amanrat má syn stále velmi rád a já jej hojně zařazuji kvůli jeho cenným živinám.
Amarant je obilnina původem z Jižní Ameriky, znali již staří Mayové. Laskavec je přirozeně bezlepková obilnina, má nízký glykemický index. Amarant je zdrojem minerálů vápníku (2 x více než v mléku), hořčíku, draslíku i železa a vitaminů řady B (B1 a B2), antioxidantu E a vitamínu C. Sklizeň semen amarantu může probíhat až 3x ročně. Amarant je přirozeně bezlepková potravina, která může celiakům nahradit obiloviny.
Amarant propláchneme a dáme vařit s dvojnásobným množstvím vody společně se skořicí, vaříme přibližně 15-20 minut, nakonec přidáme nastrouhané jablíčko, které krátce prohřejeme a ozdobíme jablečnými plátky.
Podrobné info: