Pažitka
Název:

Americká uzená žebra


Americká uzená žebra


Ingredience:
Ingredience:
vepřová žebra2 kg
utřený česnek5 stroužků
sůl2 lžičky
třtinový cukr2 lžičky
mleté chilli1 lžička
sladká mletá paprika1 lžíce
majoránka1 lžíce
drcený kmín1 lžička
mletý zázvor1 lžička
nové koření3 kuličk
celý pepř1 lžička (15 - 20 kuliček)
Postup přípravy:

V sobotu se k obědu nevařilo nic. Žebra jsem na tři dny naložila do suché marinády a přihodila ke klobáskám do udírny. No mužů vám říct, že dobrota. Pustili se do toho tak zběsile, že jsem to málem ani nevyfotila.

Vepřová žebra ze strany od kosti stáhněte z kůže. Výborně to jde s pomocí papírové utěrky.

Jde sice jen o tenoučkou blanku, ale je to velmi důležitý krok. Žebra se vám potom nebudou při uzení kroutit.

Žebra potřete utřeným česnekem a v hmoždíři

podrťte veškeré celé koření. Promíchejte se solí, cukrem a vmasírujte do masa z obou stran. 

Okořeněná žebra zabalte do fresh fólie a nechte v lednici 3 dny dobře odležet.

Po třech dnech vybalte z fólie a dejte udit na 70 - 75°C po dobu 2 hodin. Poté povařte 15 minut a dejte doudit zhruba na další 3 hodiny. Velmi ale záleží na tom, jak jsou žebra masitá 

Udit je ideální tvrdým a suchým dřevem (dub, buk, habr).

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravyvíce jak 90 min

Autor:
Gabriela Myslivcová

    zavřít okno