

| Ingredience na ananas: | |
| ananas zralý | 1 ks |
| sůl | špetka |
| pepř | špetka |
| hladká mouka | 2 lžíce |
| pivo | 120 ml |
| olej na smažení | |
| Dip: | |
| bílý jogurt (Alpro) | 3 lžíce |
| plnotučné hořčice | 1 lžíce |
| rýžový sirup | 2 lžičky |
| sůl | špetka |
| citronová šťáva | 1 lžička |
Tahle rychlovka se skvěle hodí pro ty, kteří si na sladké nijak moc nepotrpí. Stejně tak ale potěší sladkomily a pivaře. Kombinace ovoce a piva by se na první pohled mohla zdát dost zvláštní, ale opak je pravdou a ananas s pivem krásně hraje dohromady. Když se přidá i dip, vznikne prostě něco náramně dobrého.
Ananas si rozkrájíte na čtvrtiny, okrájíte slupku a odstraníte tvrdý prostředek. Jednotlivé kusy nakrájíte na centimetrové plátky. Ty pak obalujete v těstíčku, které vzniklo vyšleháním mouky, piva a soli s pepřem. Těstíčko by mělo být pěkně řídké, asi jako na palačinky. Obalený ananas smažíte z obou stran, až je krásně zlatavý a křupavý.
Dip vznikne smícháním nejogurtu, sirupu, hořčiče, soli a citronové šťávy.
Není to úplně nejzdravější způsob podávání ananasu, ale myslím si, že jednou za čas nějaká obměna přijde vhod.
Podrobné info: