Pažitka
Název:

Arašídové sušenky


Arašídové sušenky


Ingredience:
Ingredience:
arašídové máslo1 hrnek
vejce2 ks
cukr nebo stévie1/2 hrnek
kypřící prášek1 lžička
čokoládové pecičky1/2 hrnek
Postup přípravy:

Před Vánocemi jsem na internetu koupila kilový kyblík křupavého arašídového másla. Arašídové máslo je fantastickým zdrojem přírodních bílkovin, sacharidů a tuků. Navíc obsahuje spoustu vitaminu E. Přidávám si ho ráno do ovesné kaše, používám ho při pečení a protože je v kyblíku másla opravdu hodně, rozhodla jsem se upéct z něho sušenky.

Všechny ingredience smícháme dohromady a vznikne nám těsto. Z něho pak tvoříme menší kuličky (podobné třeba masovým knedlíčkům do polévky), které klademe na plech. Mezi kuličkami udělejte větší mezery, aby se měly sušenky kam "rozplácnout". Plochým nožem nebo nejlépe dnem sklenice kuličky zmáčkněte a vytvořte placku. Sušenky pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů cca 10-12 minut.

Podrobné info:
Počet porcí20 porcí
Čas přípravy30 min

Autor:
Michaela Šupáková

    zavřít okno