Pažitka
Název:

Arašídy v sojové omáčce


Arašídy v sojové omáčce


Ingredience:
Ingredience:
surové arašídy neloupané1 šálek
sojová omáčka2 lžíce
rýžové víno2 lžíce
cukr1 lžíce
kukuřičný sirup2 lžíce
voda1 šálek
sezamová semínka1/4 lžičky
Postup přípravy:

Arašídy v sojové omáčce jsou lahodnou přílohou. Dušená arašídová jádra jsou sladká, lepkavá, pikantní a ořechová s příjemnou žvýkací strukturou! Jde v Číně o velmi populární základní přílohu. 

Věděli jste, že arašídy jsou luštěniny, ne ořechy, v botanickém slova smyslu? Fakt, že arašídy skutečně rostou pod zemí, mě před lety velmi překvapil.

Když jsem si je v Pekingu objednala, byla to pro mě další oblíbená pochoutka, která byla podávaná s pařeným špenátovým salátem. Jsou dokonalé i samotné.

Arašídy a 2 šálky vody dejte do malého hrnce a přiveďte do aru. Vařte asi 5 minut. 

Sceďte arašídy a vodu vylijte. Arašídy vraťte do hrnce a přidejte sojovou omáčku, rýžové víno, cukr, kukuřičný sirup a vodu. 

Přiveďte do varu. Snižte teplotu na střední a jemně vařte, odkryjte, až se téměř všechna omáčka odpaří, asi 20 až 25 minut. Během posledních několik minut můžete zvýšit teplotu. Příležitostně promíchejte a hlídejte, abyste se vyhnuli spálení arašídů. Posypte sezamovými semínky.

Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Lucie Bártová

    zavřít okno