Pažitka
Název:

Argentinská panenka,červená čočka a glazované cibulky


Argentinská panenka,červená čočka a glazované cibulky


Ingredience:
Ingredience:
vepřová panenka200 g
červená čočka120 g
šalotka5 ks
uzené nebo slanina50 g
parmazán dle potřeby
máslo kousek
cibule1 ks
sádlo kousek
cukr1 lžíce
vývar1 dl
červené víno1 dl
koření Argentina špetka
čerstvě mletý pepř špetka
Postup přípravy:

Dokonalá souhra chutí....kterou ocení nenej milovníci dobrého masa.

Očištěnou panenku, potřenou olejem a posypanou kořením vložíme na rozpálenou pánev a opečeme jí ze všech stran.
Po té jí vložíme do trouby rozpálené na 190 stupňů tak na 8 až 10 minut.
Vyjmeme z trouby, zakryjeme a necháme odpočinout 6 minut.

Dáme vařit čočku do osolené vody doměkka, ale pozor aby se nerozvařila.
Na pánvi orestujeme na sádle nakrájenou cibulku a slaninu do které po té vložíme uvařenou čočku.
Nakonec přidáme trochu másla, parmezánu a vše promícháme.
Do rendlíku dáme zkaramelizovat na sucho cukr který zalijeme vínem, vývarem, vložíme šalotky a necháme odvařit do zhoustnutí.

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Milan Šesták

    zavřít okno