Pažitka
Název:

Asijská kuřecí polévka s kukuřicí


Asijská kuřecí polévka s kukuřicí


Ingredience:
Ingredience:
kuřecí prso1 ks
bílek2 ks
mléko2 lžíce
sterilovaná kukuřičná zrna1 plechovka
malá mrkev1 ks
nastrouhaný čerstvý zázvor1/4 lžičky
škrob + 3 lžíce voda (škrobová pasta)2 lžíce
světlá sojová omáčka1 lžíce
vinný ocet1 lžička
silný drůbeží vývar1 l
jarní cibulka2 ks
sůl špetka
kurkuma malinká špetka
Postup přípravy:

Obměnou této polévky je místo kuřecího masa, maso krabí.

Nejprve uvaříme doměkka kuřecí prso ve vývaru. Vyjmeme jej a vidličkou natrháme na tenké nudličky.
V misce vidličkou našleháme bílek do pěny, přilijeme mléko a škrobovou pastu a promícháme. Pak přidáme maso a zázvor, promícháme.
Vývar opět rozehřejeme do varu, přidáme kukuřici a na jemném struhadle nastrouhanou mrkev. Vmícháme obsah misky, přilijeme ocet a sójovou omáčku a cca 5 minut vaříme. Dochutíme a nakonec přisypeme nakrájené jarní cibulky. Už dále nevaříme.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Andrea Motlíková

    zavřít okno