Pažitka
Název:

Asijské fazolky


Asijské fazolky


Ingredience:
Ingredience:
zelené fazolky500 g
olej dle potřeby
střední cibule1 ks
česnek2 stroužky
kari koření1 lžička
čínské víno Shao xing100 ml
sojová omáčka50 ml
sušené houby Shitake10 ks
chilli dle chuti
voda300 ml
škrob1 lžíce
sezam na posypání
Příloha:
rýže dle potřeby
Postup přípravy:

Fazolky zase trochu jinak než jen na kyselo. 

Pokud trváte na mase, můžete ho přidat. Já do nich jednou dala na nudličky nakrájenou krkovičku, marinovanou v česneku, která nám zbyla z grilování.

Ale shitake je hodně pevná a přesně podle svého jména houževnatá houba a konzistencí a svojí výraznou chutí maso skvěle zastoupí.

Sušené houby dejte do misky a zalijte je horkou vodou. Nechte je nasáknout asi 10 minut, sceďte a nakrájejte na přibližně 0,5cm silné plátky.

Cibuli nakrájejte na tenké proužky a česnek posekejte nadrobno. 

Do pánve vlijte trochu oleje, nechte rozpálit a přidejte cibuli a houby. Když začně cibule zlátnout přidejte česnek a krátce společně orestujte.

Přidejte kari koření, chilli, vlijte víno a sójovou omáčku, přidejte fazolky a nechte 5 minut na mírném plameni vařit.

Ve vodě rozmíchejte lžíci škrobu a přilijte do pánve. Ještě 5 krátce povařte. Na talíři posypejte sezamem a podávejte s vařenou rýží.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Pavlína Stachová

    zavřít okno