

| Ingredience: | |
| kuřecí prsní řízek | 4 ks |
| velká červená chilli paprička | 1 ks |
| čerstvý zázvor | 3 cm |
| český česnek nebo 3 cizí | 1 velký stroužek |
| čerstvý koriandr | svazek |
| Wok oil oriental (made in Kaufland) | 4 lžíce |
| arašídové máslo | 5 lžic |
| domácí kuřecí vývar | 150 ml |
| řecký jogurt (toto striktně - nenahrazovat kysanou smetanou) | 200 g |
| kokosové mléko | 1 malá plechovka (165 ml) |
| jasmínová rýže | 300 g |
Na talíři dozdobíme chilli papričkami a koriandrem dle chuti.
Čtvrtinu chilli papričky, zbavené žeber a semínek, nakrájejte na jemňoulinké nudličky. Zbytek rozmixujte se zázvorem, česnekem, všemi stonky a třetinou lístků koriandru na hrubší pastu. Já jsem použila strunový drtič z Tupperware. Je-li třeba, přidejte pár kapek vody.
Ve woku si rozpalte olej, očistěte maso od blan, kostiček, omyjte, řádně osušte, překrájejte na větší kusy a vhoďte do pánve. Zhruba 5 min. zprudka opékejte za intenzivního míchání ze všech stran. Přimíchejte umixovanou pastu a ještě chvilku promíchejte s masem. Pak přidejte arašídové máslo, vývar, jogurt a osolte. Za mírného probublávání vařte cca 10 min. Poté přidejte kokosové mléko a vařte do úplného změknutí masa a zhoustnutí omáčky. Přidejte zbylé lístky koriandru.
Jasmínovou rýži uvařte dle svých zvyklostí nebo dle návodu na obalu.