Pažitka
Název:

Avokádová bublanina s třešněmi, višněmi a červeným rybízem


Avokádová bublanina s třešněmi, višněmi a červeným rybízem


Ingredience:
Ingredience:
vejce3 ks
třtinový cukr80 g
špaldová mouka90 g
droždí1/4 kostky
menší, zcela změklé avokádo1 ks
Ovoce na posypání:
vypeckované třešně hrst
vypeckované višně hrst
červený rybíz hrst
Postup přípravy:

Když jsem mému muži řekla, že jsem upekla bublaninu s avokádem, začal si ťukat na čelo a řekl, že ji radši ani neochutná. Pak se přece osmělil a úsměv do podkovy se rázem změnil a on byl z téhle chuti nadšený. Těsto s avokádem je vláčné, jemné.

Oddělíme žloutky od bílků, žloutky dáme do jedné mísy, bílky do druhé. Do mísy k žloutkům přidáme cukr a vidličkou zcela na kaši rozmělněné avokádo, čtvrt kostky droždí a vše vymícháme do pěny. Vedle v míse si ušleháme pevný sníh ze tří bílků. Do mísy s utřenými žloutky, avokádem a cukrem přidáme špaldovou mouku, promícháme a přidáme i veškerý sníh z bílků. Vše vymícháme do těsta a takto připravené těsto vlijeme do kulaté máslem vymazané a dětskou krupičkou vysypané formy o průměru cca 25 cm. Takto připravený korpus dáme na teplé místo vykynout (stačí na 30 minut) a mezitím si vypeckujeme třešně a višně. Jakmile těsto vykyne, posypeme jej ovocem a bublaninu dáme do trouby předehřáté na 180 st. Celková doba pečení je cca 20 minut. Každý si ji ovšem musí přizpůsobit výkonu vlastní trouby.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy60 min

Autor:
Šárka Ledová

    zavřít okno