Ingredience: | |
vejce | 3 ks |
třtinový cukr | 80 g |
špaldová mouka | 90 g |
droždí | 1/4 kostky |
menší, zcela změklé avokádo | 1 ks |
Ovoce na posypání: | |
vypeckované třešně | hrst |
vypeckované višně | hrst |
červený rybíz | hrst |
Když jsem mému muži řekla, že jsem upekla bublaninu s avokádem, začal si ťukat na čelo a řekl, že ji radši ani neochutná. Pak se přece osmělil a úsměv do podkovy se rázem změnil a on byl z téhle chuti nadšený. Těsto s avokádem je vláčné, jemné.
Oddělíme žloutky od bílků, žloutky dáme do jedné mísy, bílky do druhé. Do mísy k žloutkům přidáme cukr a vidličkou zcela na kaši rozmělněné avokádo, čtvrt kostky droždí a vše vymícháme do pěny. Vedle v míse si ušleháme pevný sníh ze tří bílků. Do mísy s utřenými žloutky, avokádem a cukrem přidáme špaldovou mouku, promícháme a přidáme i veškerý sníh z bílků. Vše vymícháme do těsta a takto připravené těsto vlijeme do kulaté máslem vymazané a dětskou krupičkou vysypané formy o průměru cca 25 cm. Takto připravený korpus dáme na teplé místo vykynout (stačí na 30 minut) a mezitím si vypeckujeme třešně a višně. Jakmile těsto vykyne, posypeme jej ovocem a bublaninu dáme do trouby předehřáté na 180 st. Celková doba pečení je cca 20 minut. Každý si ji ovšem musí přizpůsobit výkonu vlastní trouby.
Podrobné info: