Pažitka
Název:

Avokádová majonéza a omáčka aioli s medvědím česnekem


Avokádová majonéza a omáčka aioli s medvědím česnekem


Ingredience:
Ingredience:
zralé avokádo1 ks
jablečný nebo bílý vinný ocet1 lžička
dijonská hořčice1 lžička
rostlinný olej1 lžíce
cukr špetka
sůl dle chuti
čerstvě mletý pepř dle chuti
Omáčka aioli:
medvědí česnek pár listů
Postup přípravy:

Avokádo je nabité zdravými tuky, tak si ho dopřejte častěji. Třeba místo klasické majonézy, která vám skvěle dochutí zeleninové saláty a nebo v podobě podobné studené jemné omáčky aioli, kterou použijte jako dip k zeleninovým hranolkům, krevetám, grilovanému masu apod.
Recept vznikl ve spolupráci se společností Bzenecký ocet, která kromě klasického kvasného octa vyrábí také octy ovocné. Určitě je vyzkoušejte, jsou skvělé.

Příprava majonéz vám zabere pouze minutku. Z avokáda vydlabejte lžící dužinu a vložte ji spolu se všemi uvedenými surovinami do mixéru. Důkladně rozmixujte v hladkou hmotu. Pokud chcete připravit rovnou omáčku aioli, přidejte do mixéru na začátku i posekané listy medvědího česneku. Majonéza i aioli jsou určeny k okamžité spotřebě.

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy10 min

Autor:
Andrea Motlíková

    zavřít okno