

| Ingredience: | |
| zralé avokádo | 1 ks |
| domácí lučina | 1 lžíce |
| česnek | 1 menší stroužek |
| sůl | dle chuti |
| pepř | špetka |
| citron | pár kapek |
| máta | pár lístků |
| strouhaný sýr parmazánového typu | 1 lžička |
Avokádo jsem objevila před pár lety, když jsem zjišťovala, jakou udělat zdravou pomazánku svému tehdy asi ročnímu prckovi. A od té doby nedám na avokádo dopustit. Je úžasné jak ve slané, tak ve sladké verzi. Dnes se zaměříme na slanou pomazánku a vězte, že doba její přípravy je asi tak dlouhá (tedy krátká), jako čtení tohoto textu. Tak pojďme na to.
Avokádo rozkrojíme napůl, odstraníme pecku, lžící vydlabeme dužinu a v misce rozmačkáme vidličkou. Přidáme lučinu, rozdrcený česnek, sůl, pepř, zakápneme citronem, přidáme dle chuti trochu máty nasekané najemno a nasypeme sýr. Vše promícháme.
Takto připravenou pomazánku mažeme na pečivo a zdobíme dle libosti. Ideálním doplňkem je rajče.