Pažitka
Název:

Avokádová pomazánka


Avokádová pomazánka


Ingredience:
Ingredience:
zralé avokádo1 ks
domácí lučina1 lžíce
česnek1 menší stroužek
sůl dle chuti
pepř špetka
citron pár kapek
máta pár lístků
strouhaný sýr parmazánového typu1 lžička
Postup přípravy:

Avokádo jsem objevila před pár lety, když jsem zjišťovala, jakou udělat zdravou pomazánku svému tehdy asi ročnímu prckovi. A od té doby nedám na avokádo dopustit. Je úžasné jak ve slané, tak ve sladké verzi. Dnes se zaměříme na slanou pomazánku a vězte, že doba její přípravy je asi tak dlouhá (tedy krátká), jako čtení tohoto textu. Tak pojďme na to.

Avokádo rozkrojíme napůl, odstraníme pecku, lžící vydlabeme dužinu a v misce rozmačkáme vidličkou. Přidáme lučinu, rozdrcený česnek, sůl, pepř, zakápneme citronem, přidáme dle chuti trochu máty nasekané najemno a nasypeme sýr. Vše promícháme. 
Takto připravenou pomazánku mažeme na pečivo a zdobíme dle libosti. Ideálním doplňkem je rajče.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy10 min

Autor:
Kateřina Machálková

    zavřít okno