Pažitka
Název:

Avokádová pomazánka s mrkví


Avokádová pomazánka s mrkví


Ingredience:
Ingredience:
zralé avokádo1 ks
domácí lučina3 lžíce
zakysaná smetana1 lžíce
nastrouhaná mrkev1 ks
česnek, rozetřený1 stroužek
sůl dle chuti
pepř špetka
Postup přípravy:

Avokádo, plod hruškovce, je známo svým vysokým obsahem mědi, železa, vitamínem E, D, tzv. prospěšných tuků nebo esenciálních aminokyselin…a ta barva! Tak proč si nedopřát kvalitní snídani, svačinu či večeři právě s avokádovou pomazánkou a ve spojení s kváskovým pečivem již není úniku.
P.S. Pozor! Jelikož avokádo (listy, slupka, semeno i dužnina) obsahuje persin, je nevhodný až jedovatý pro čtyřnohé miláčky a papoušky.

Avokádo rozmačkáme a přidáme další ingredience, dochutíme solí a pepřem. Podáváme s tousty z kváskového chleba.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy10 min

Autor:
Monika Dvořáková

    zavřít okno