

| Ingredience: | |
| avokádo | 2 ks |
| žitná hladká mouka | cca 1/2 hrnku |
| uvařená quinoa | cca 1/2 hrnku |
| voda/rostlinné mléko | dle potřeby |
| strouhanka | dle potřeby |
| chia semínka | dle chuti |
| Celerový dip: | |
| celer | 100 g |
| vegan zakysaná smetana nebo bílý jogurt | dle potřeby |
| česnek | 1 stroužek |
| sůl | dle chuti |
| epř | špetka |
| zázvor | dle chuti |
| Dip z červené řepy: | |
| uvařená nebo nastrouhaná červená řepa | cca 200 g |
| česnek | 1 stroužek |
| vegan zakysaná smetana nebo bílý jogurt | dle potřeby |
| sůl | dle chuti |
| pepř | špetka |
Ještě nedávno jsem tu psala, že nejsem tak úplně milovník samotného avokáda. Tím, že jsem ho neustála nějak zpracovávala a během přípravy ujídala, se to ale změnilo a konečně jsem velkou avokádovou fanynkou. To se projevuje především při nákupech.
Když v supermarketu potkám slevněnou síťku avokáda, tak bez rozmýšlení beru. Pak přichází ta zábavná část, kdy vymýšlím, co s tím. To ale tentokrát vlastně neproběhlo. Hned na cestě z obchodu jsem věděla, že musím zkusit hranolky, jen jsem vůbec netušila, jaký zvolím postup a že použiji mé oblíbené výživné vychytávky. Nakonec tedy vzniklo tohle a ačkoli slovo foodporn moc nepoužívám, tady mě prostě lepší nenapadá. Takže přátelé, nakupujte avokáda v akci, obalujte a pečte!
Postup:
Připravila jsem mé dva oblíbené dipy, ale můžete zkusit jakékoli jiné, samozřejmě.
Celerový dip:
Celer nastrouháme a vše smícháme.
Dip z červené řepy:
Vše mixujeme.