

| 1. varianta: | |
| zralé avokádo | 1 ks |
| hořká čokoláda rozpuštěná ve vodní lázni | 1/2 tabulky |
| rum, nebo můžete dát vanilkový extrakt | 2 lžičky |
| sůl | špetka |
| javorový sirup, med, cukr... (nemusí být) | dle chuti |
| 2. varianta (měkčí): | |
| zralé avokádo | 1 ks |
| vypeckované datle | 100 g |
| kokosový olej | 1,5 - 2 lžíce |
| kvalitní kakao | 1 lžíce |
| sypká rozpustná káva (nemusí být, v tom případě 2 lžíce kakaa) | 1 lžíce |
| rum, nebo můžete dát vanilkový extrakt | 2 lžičky |
| sůl | špetka |
| javorový sirup, med, cukr... (nemusí být) | dle chuti |
| Na obalení: | |
| kakao | dle chuti |
| mleté ořechy | dle chuti |
| kokos | dle chuti |
Tak nějak se mi doma sešlo víc avokád, nestihla jsem z nich připravit všechny recepty, co jsem vám sem chtěla dát. Už byla hodně zralá a tak mne napadlo, že z nich udělám něco sladkého. Už tady mám avokádový krém s malinami, který je taky moc dobrý a teď jsem chtěla vyzkoušet něco čokoládového. Hledala jsem na Pinterestu a zaujaly mě tam dvě varianty avokádových truffles, jedna s čokoládou a druhá s kakaem. Tak uvidíte, do které z nich se pustíte, ale obě jsou výborné. Hlavně je důležité, uchovávat je v chladu.
Postup je velmi jednoduchý. Všechny ingredience vložte do mixéru a až se vytvoří kompaktní hladká hmota, je hotovo. Hmotu přendejte na několik hodin do lednice, aby ztuhla. U první varianty nám ztuhnutí zajistí čokoláda a u druhé datle a kokosový olej.
Po vyjmutí z lednice vytvořte z hmoty kuličky a obalte je v tom, na co máte chuť. Vraťte je ještě na hodinu do lednice.
Oboje skladujte v lednici a spotřebujte co nejdříve.
Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ