Pažitka
Název:

Avokádové lanýžky (Truffles) - dvě varianty


Avokádové lanýžky (Truffles) - dvě varianty


Ingredience:
1. varianta:
zralé avokádo1 ks
hořká čokoláda rozpuštěná ve vodní lázni1/2 tabulky
rum, nebo můžete dát vanilkový extrakt2 lžičky
sůl špetka
javorový sirup, med, cukr... (nemusí být) dle chuti
2. varianta (měkčí):
zralé avokádo1 ks
vypeckované datle100 g
kokosový olej1,5 - 2 lžíce
kvalitní kakao1 lžíce
sypká rozpustná káva (nemusí být, v tom případě 2 lžíce kakaa)1 lžíce
rum, nebo můžete dát vanilkový extrakt2 lžičky
sůl špetka
javorový sirup, med, cukr... (nemusí být) dle chuti
Na obalení:
kakao dle chuti
mleté ořechy dle chuti
kokos dle chuti
Postup přípravy:

Tak nějak se mi doma sešlo víc avokád, nestihla jsem z nich připravit všechny recepty, co jsem vám sem chtěla dát. Už byla hodně zralá a tak mne napadlo, že z nich udělám něco sladkého. Už tady mám avokádový krém s malinami, který je taky moc dobrý a teď jsem chtěla vyzkoušet něco čokoládového. Hledala jsem na Pinterestu a zaujaly mě tam dvě varianty avokádových truffles, jedna s čokoládou a druhá s kakaem. Tak uvidíte, do které z nich se pustíte, ale obě jsou výborné. Hlavně je důležité, uchovávat je v chladu.

Postup je velmi jednoduchý. Všechny ingredience vložte do mixéru a až se vytvoří kompaktní hladká hmota, je hotovo. Hmotu přendejte na několik hodin do lednice, aby ztuhla. U první varianty nám ztuhnutí zajistí čokoláda a u druhé datle a kokosový olej.

Po vyjmutí z lednice vytvořte z hmoty kuličky a obalte je v tom, na co máte chuť. Vraťte je ještě na hodinu do lednice. 

Oboje skladujte v lednici a spotřebujte co nejdříve.

Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ


Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy20 min

Autor:
Andrea Motlíková

    zavřít okno