Pažitka
Název:

Avokádovo-pomerančová salsa s pořádnou dávkou chili


Avokádovo-pomerančová salsa s pořádnou dávkou chili


Ingredience:
Ingredience:
avokádo1 ks
pomeranč1 ks
česnek1 stroužek
chilli paprička1 ks
listová petržel hrst
olivový olej2 panáky
šťáva z půlky citronu dle chuti
růžová himalájská sůl špetka
čerstvě mletý pepř špetka
Postup přípravy:

Tak se mi zdá, že si z nás počasí dělá legraci. Chvíli je teplo, pak zas zima. No a s těmito změnami samozřejmě souvisí i různá nachlazení, virózy, bolesti v krku, rýmička a podobné nepříjemné záležitosti. 

No a nám doma se to prostě nevyhlo. Pokud však cítím, že je to „pouhé“ nachlazení, snažím se jej léčitpřírodní cestou. To znamená, že připravuji zázvorové a bylinkové čaje a do všech jídel dávám pořádnou dávku chilli, ale i česneku. Na co do sebe cpát chemii, když to není potřeba. 

Tento recept je super nejen, když jste nemocní, ale také jako snídaně, svačina či večeře nebo jako pohoštění pro návštěvy. Takže pokud ještě nevíte, co tentokrát připravit jako silvestrovské pohoštění, co třeba právě tuto salsu? 

Pomeranč oloupejte a jednotlivé měsíčky pomeranče zbavete slupky. Šťavnatou část poté nakrájejte nadrobno.

Chilli papričku nasekejte nadrobno. 

Avokádo rozkrojte na půl, vyjměte pecku a nožem jej ještě ve slupce rozkrájejte na jednotlivé kostičky.

Nasekejte listovou petržel nadrobno a vše přednejte do hlubokého talíře nebo misky.

Nyní přidejte sůl, pepř, olivový olej, citrónovou šťávu, prolisovaný stroužek česneku a vše důkladně promíchejte.

Podávejte na opečeném křupavém toustu.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy15 min

Autor:
Kateřina Homolová

    zavřít okno